Gå til hovedindhold

Status på den første tid

GovTech Midtjylland har nu eksisteret i snart fire måneder og det er derfor oplagt at give en status på, hvad vi har brugt den første spændende tid på.

 • Læs op

Indhold

  Da vi officielt startede arbejdsfællesskabet op 1. januar i år, bød vi velkommen til Anja og Søren, der udgør kernen i arbejdet over de kommende tre år og som begge har mange relevante erfaringer og kompetencer med i rygsækken. Vi har også sagt velkommen til Alexander, der er nyuddannet og som projektmedarbejder skal hjælpe med at starte hele GTM-arbejdet op. Alle er blevet en del af en ny arbejdsplads, afdeling, organisation og kultur hvor alle desværre fortsat arbejder hjemmefra med de ulemper det naturligvis giver, når man skal lære hinanden godt at kende, etablere et dag-til-dag samarbejde og sammen starte noget helt nyt op fra bunden.

  Vi har derudover i løbet af de tre forgangne måneder:

  • Afholdt det stiftende møde i GTMs Strategiske Styregruppe
  • Holdt 17 intromøder med de deltagende organisationer med fokus på at indsamle viden om erfaringer, projekter og behov hvor IoT har eller kan spille en rolle. Dette har vi suppleret med en spørgeskemaundersøgelse omkring bl.a. kompetencer og barrierer for arbejdet med ny teknologi og det har samlet givet os værdfuld indsigt i udfordringer og muligheder, som vil præge det videre arbejde.
  • Skabt et struktureret overblik over kommunale IoT-cases mhp. at finde ”lavt hængende frugter” oplagt til replikering fra én aktør til en anden samt etableret et overblik over IoT-relaterede leverandører i regionen. Disse overblik formidler vi til aktørerne bl.a. via vores Følgegruppe.
  • Etableret nye kommunikationsplatforme: LinkedIn, hjemmeside og nyhedsbrev-motor.
  • Etableret dialog med eksisterende aktører på områder som GovTech og IoT, herunder Gate21, KL, OS2, Nordic IoT Center, Open Data DK m.fl. med henblik på at øge videndeling på tværs.
  • Etableret et konkret samarbejde med Gate21s Fællesskab for Dynamiske Bydata videndeling og fælles events på tværs af aktører i de to regioner.
  • Etableret et IoT-praktiker-netværk i samarbejde med GeoMidt, hvor vi kan drøfte igangværende aktiviteter og dele erfaringer med produkter, løsninger, teknologier m.v.
  • Udarbejdet og indsendt en ansøgning til KLs signaturpulje sammen med Syddjurs, Favrskov og Aarhus med afsæt i en kombination af IoT og kunstig intelligens på bygningsområdet
  • Etableret en procesmodel, der gør det muligt at arbejde transparent og systematisk med både IoT og fremtidige teknologiområder.

  Vi ser frem til det fortsatte arbejde – og til forhåbentligt snart at kunne ses og arbejde sammen på kontoret under lidt mere normale forhold.

  Hvis du har spørgsmål til vores tilgang til feltet, til konkrete projekter eller ønsker at vide mere om vores netværksaktiviteter, så ræk endelig ud til os på post@govtechmidtjylland.dk

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023