Gå til hovedindhold

Test and Experimentation Facilities (TEF) i Digital Europe

For at nå den europæiske AI-strategies mål om at optimere udvikling og implementering af kunstig intelligens, har EU-kommissionen introducerede AI test og eksperimentfaciliteter (TEF'er) i Digital Europe-programmet.

 • Læs op

Indhold

  GovTech har søgt om at blive EU's TEF på AI-området i et konsortium bestående af i alt 11 lande, herunder tre hovedlande (Belgien, Spanien og Danmark), samt en lang række virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre organisationer. Initiativet skal stille test- og eksperimenterings faciliteter til rådighed for virksomheder fra hele Europa. Det kan være test af algoritmer (Center Danmark) eller test af AI-løsninger i det fysiske rum (AACL).

   

  Fig. 3 – Oversigt over de internationale deltagere i TEF’en.

   

  I Danmark bidrager organisationer som Industriens Fond (3 mio. €) samt Post Nord (1 mio. €) med midler til den fordrede medfinansiering. Erhvervsstyrelsen har bidraget med den nationale medfinansiering.

  Aarhus Kommune (GovTech Midtjylland og Aarhus City Lab) er blandt de fire hovedansøgere fra Danmark. Der er tale om et budget til Aarhus på ca. 9 mio. danske kroner, såfremt ansøgningen bevilges.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023