Gå til hovedindhold

Workshop med Færdelsesstyrelsen om udendørs robotter

Til september gennemføres en workshop i Aarhus for blandt andre producenter af udendørs robotter og færdselesstyrelsens jurister. Workshoppen skal skabe bedre rammer for at teste robotter i det offentlige rum.

Indhold

  Workshop med Færdelsesstyrelsen om udendørs robotter

  Teknologien er der. Behovet er der. Gevinsterne er tydelige - men for de udendørs robotter er det svært at komme ud på gaden og gøre gavn.

  Det ville være fantastisk, hvis der kunne hentes hjælp til fx rengøring af bymiljøerne via robotter, men langt hen ad vejen standser den drøm mellem færdselslovens mange bump. Derfor gennemføres der til september en workshop i Aarhus for blandt andre producenter af udendørs robotter og færdselsstyrelsens jurister.

  Workshoppen har til formål at skabe forståelse for lovgivningens nuværende rammer og muligheder, og facilitere videndeling mellem partnerne. Dette har til hensigt at åbne op for udvikling af en lovgivning og håndhævelse, som skaber bedre rammer for (som minimum) at teste robotter i det offentlige rum. På lang sigt er det vores forhåbning at arbejdet skaber permanente ændringer. som kan sikre at Danmark i feltet for udendørs robotter er helt fremme på internationalt plan med automatisering og robotisering.

  Hvis du vil vide mere, så kontakt Jesper Askov på pjea@aarhus.dk eller jap@odenserobotics.dk 

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023