Gå til hovedindhold

Besparelser i løbende toiletter

Vi anvender IoT-sensorer til at reducere vandspil fra løbende toiletter.

Indhold

  Projektbeskrivelse

  Det estimeres at mellem 5 – 8% af danske toiletter står og løber uopdaget. I nogle tilfælde bruger service- og driftspersonalet (f.eks. skolepedeller) tid på at gå rundt og tjekker for løbende toiletter. Udfordringen er blot, at løbende toiletter op til 275 liter/døgn ofte ikke kan ses eller høres.

  Med en lille ”Do-It-Yourself” IoT-sensor, kan man minimere det problem med en tilbagebetaling på ca. 9 måneder på vandbesparelse alene.

  Projektet indeholder to spor:

  1. Måling af løbende toiletter med henblik på bygnings- og ressourceoptimering. Formålet er at registrere og måle toiletter, der står og løber med vand.
  2. IoT-sensoren kan desuden levere data om antal skyl og dermed brugsmønstret i en bygning. Derved kan man arbejde med flere elementer: Optimere rengøring, bestemme antal nødvendige toiletter, f.eks. før en renovering, drøfte tiltag vedr. sundhed/trivsel, såsom skolebørns manglende brug af toiletter. Endvidere giver sensoren mulighed for at blive integreret i skoleundervisning om datascience, da man kan lade skoleelever hjælpe med installation. Data kan efterfølgende bruges i undervisningen, og eleverne kan tage medansvar for at holde øje med løbende toiletter.

  Status

  Igang

  Forventes afsluttet

  Oktober 2023

  Projektdeltagere

  aarhus kommuneHorsens KommuneRingkjoebing-Skjern Kommune

   

  Sidst opdateret: 27. november 2023