Gå til hovedindhold

Persontælling af bløde trafikanter

Vi udvikler en trådløs persontæller til stier, vandreruter, cykelstier og mountainbikespor. Målet er en billig og fleksibel løsning, hvor der ikke betales for dyre platforme eller visualiseringsløsninger, og at kommunen selv har ejerskab og kontrol over data.

Indhold

  Projektbeskrivelse

  Persontælling af bløde trafikanter er i dag en udfordring, da løsningerne på markedet enten er dyre, komplicerede eller besværlige at arbejde med. Ofte betales der samtidig for platforme og visualiseringsværktøjer, som kommunen ikke har behov for.

  Ved hjælp af en trådløs infrarød-sensor, sendes der data via LoRaWan eller NB-IoT og igennem OS2IoT til kommunen, som selv vælger datalagring og visualiseringsplatform. 

  Da det bliver væsentligt nemmere og billigere at måle, giver det kommunen mulighed for at lave mere detaljerede rapporter, flowanalyser, vedligeholdesesplaner og følge udviklingen over tid ifm. eventsafholdelse, byudvikling og anlægsarbejde.

  Projektet vil desuden undersøge muligheden for at udstille data til borgere og foreninger - f.eks. løbeklubber, mountainbikeforeninger o.lign.

  Status

  Igang

  Forventes afsluttet

  Ultimo 2022

  Projektdeltagere

  aarhus kommunehedensted kommunesyddjurs kommune

   

  Sidst opdateret: 27. november 2023