Gå til hovedindhold

Løbende toiletter

I slutningen af 2022 tog Govtech Midtjylland initiativ til at i igangsætte et projektet omkring remote detektering af løbende toiletter. Det er den danske virksomhed Aguardio som leverer løsningen i pilotprojektet, hvor Ringkøbing-Skjern, Horsens og Skanderborg kommune deltager, i første opgang.

  • Læs op

Indhold

    I projektet opsættes der ”leak-sensorer” direkte på tilslutningsslangen på kommunale toiletter, med det primære formål at finde frem til de toiletter som løber. Det kan nemlig være en kæmpe udgift når toiletter løber, og ofte går det ubemærket hen. Aguardio vurderer at op mod 15-20% af toiletter løber, og der kan derfor være store besparelser ved at opdage det hurtigt, ifølge leverandøren er tilbagebetalingstiden på 5-8 måneder. Når Aguardio-sensoren opdager et løbende toilet, sender den en e-mail ud til servicepersonaleret som så kan reagere på det. Som en sidegevinst registrerer leak-sensoren også antal skyl, og man kan derfor også bruge den indsamlede data, til at sige noget om toiletternes brugsmønstre. 

    I dette projekt afprøves løsningen både på en daginstitution, et ældrecenter, to folkeskoler, på offentlige toilettet i byrummet og på kommunale kontorer, i alt har vi sammen med de 3 kommuner, sensorer ude på omkring 80 toiletter og flere løbende toiletter er allerede fundet. Vi får dermed bred erfaring med produktet og løsningen, som vi glædeligt deler ud af. 

    Kunne I tænke jeg at vide høre om løsningen og vores erfaringer, så tag meget gerne kontakt til GovTech Midtjylland. 

    Sidst opdateret: 3. oktober 2023