Gå til hovedindhold

IoT-referencebygning godt på vej i Syddjurs

Der sker spændende ting på Tingvej 17 i Hornslet. Her står en administrationsbygning fra 1982, som indtil 2006 var rådhus i Rosenholm Kommune. Bygningen er nu valgt som IoT-referencebygning og dataindsamlingen er godt i gang.

 • Læs op

Indhold

  Der sker spændende ting på Tingvej 17 i Hornslet. Her står en administrationsbygning fra 1982, som indtil 2006 var rådhus i Rosenholm Kommune. Bygningen er nu valgt som IoT-referencebygning, fordi It og Digitalisering i Syddjurs Kommune bor her, og den repræsenterer en typisk administrationsbygning i en mindre kommune. 

  Arbejdet med at bestykke bygningen med IoT-sensorer og LoraWan-gateways er i fuld gang, og indenfor de nærmeste måneder vil 8 typer (heraf 6 indendørs) af sensorer blive monteret og sat i drift. Samtidig ibrugtages OS2iot, og It og Digitalisering vil i tæt samarbejde med afdelingen Ejendomme og i Trafik og Anlæg teste anvendeligheden af sensordata og den bagvedliggende infrastruktur. 

  Centralt i projektet er at afprøve sensorer og den bagvedliggende infrastruktur i referencebygningen, og allerede nu tegner der sig tre fornuftige businesscases med fokus på madspild i kantinen, anvendelsesgrad af bygninger samt prioritering af indeklimaindsatsen på skoler og i daginstitutioner. 

  I løbet af april og maj har GIS-koordinator Dan Lauritsen og seniorkonsulent Anders Gottenborg Rasmussen fået monteret gateways og OS2iot-bulkindlæst sensorer opsat i administrationsbygningen - og der er hul igennem med data. 

  Næste skridt er opsætning af visualisering og rapporter i Grafana, som afdelingsleder i Ejendomme, Rasmus Thun Jørgensen, og Jens Peter Langballe Sørensen skal trykprøve sammen med It- og digitaliseringschef Jon Badstue Pedersen. Der sker under kyndig vejledning af GTM-konsulenter og Syddjurs Kommunes egne BI-folk. 

  Frem mod sommerferien opsættes de sidste sensorer, og herefter informeres bygningens brugere med en såkaldt infographics ved hovedindgangen, så kolleger kan blive klogere på idéen bag IoT referencebygningen, følge med i data om bl.a. indeklima og være trygge ved dataindsamlingen, der ikke rummer persondata. 

  Hvis du er interesseret i at høre mere om arbejdet med IoT-referencebygningen i Hornslet kan du tage fat i Teamleder Henrik Bojsen i Syddjurs Kommune - heboj@syddjurs.dk 

  Sidst opdateret: 6. juni 2024