Gå til hovedindhold

GTM understøtter udbredelsen af en fælles IoT-platform og infrastruktur, der gør det nemmere og billigere at bringe data i spil på en værdiskabende måde for vores medlemmer. Den fælles IoT-infrastruktur er nøglen til indfrielse af de mange gevinstpotentialer, der ligger i en øget anvendelse af IoT-sensorer, indsamling af data, datadreven beslutningstagning og deling af data mod Open Data DK.

 

OS2iot, Data Context Manager og LoRaWAN-netværket er centrale komponenter i infrastrukturen, som grundlæggende er skabt ud fra ønsket om en åben og interoperabel platform, der sikrer at teknologier og systemer kan tale sammen og at medlemmerne har ejerskab på sine data.

OS2iot gør det muligt at indsamle sensordata uanset hvilken sensortype og transmissionsteknologi, der anvendes. Via OS2iot standardiseres data hvilket skaber et datagrundlag, der gør det nemmere for medlemmerne at løse forretningens behov.

Senest er Data Context Manageren blevet en del af infrastrukturen, og denne komponent tager naturligt over for OS2iot, når sensordata skal beriges med nødvendig kontekst via metadata. De to løsninger integrerer sømløst. Med Data Context Manageren tilbydes medlemmerne stor fleksibilitet ift. adgang til, berigelse af og udstilling af data.

GTM vil etablere en ERFA-gruppe for medlemmerne, hvor vi kan udveksle erfaringer, give feedback og indsamle ønsker til den samlede IoT infrastruktur, altså både for Data Context Manager og OS2iot.

Tag fat i os på post@govtechmidtjylland.dk hvis I vil vide mere om IoT infrastrukturens funktioner, økonomi, og hvordan I kan blive tilsluttet og komme i gang.