Gå til hovedindhold

GTM medlemmer er godt tilfredse

Foråret 2024 har budt på mange ændringer i GovTech Midtjylland, og derfor har vi lavet en medlemsundersøgelse om tilfredshed og vores fokusspor.

  • Læs op

Indhold

    I efteråret 2023 besluttede GovTech Midtjylland(GTM) styregruppen at GTM skulle fokusere deres indsats på 3 fokusspor (Bygningsdata, IoT-infrastruktur og AI).

    Vi har taget en temperatur på den ændrede strategi med en medlemsundersøgelse i maj-juni 2024. 10 ud af 14 (følgegruppe)medlemmer besvarede spørgeskemaet for undersøgelsen. 

    Generel tilfredshed med GTM

    Medlemmerne er meget tilfredse med samarbejdet med GTM, og et medlem fortæller at de oplever værdien som "Stor. Der er kommet fart over feltet med spændende tiltag i 2024. Vi håber, at det kan fortsætte efter det første rush med IoT-referencebygninger."

    Nedenstående vurderinger er sammendrag af vurdering på en skala fra 1-10, hvor 10 er højest.

     

    Værdi ved GTM

    Spørgsmål Samlet vurdering

    Hvordan vurderer du relationen mellem GTM og din kommune?

    8.5

    I hvilket omfang oplever du at GTM er tilgængelige i forhold til din kommune?

    9,3

    Hvor tilfredse er I med GovTech Midtjyllands månedlige nyhedsbrev?

    8,2

    I hvilket omfang oplever du at GTM leverer værdi til din kommune?

    6,8

    Status på Bygningsdata

    Medlemmerne fortæller at de har haft dialog med både IT- og ejendomsafdelingen, før de har opstartet proces med at få en referencebygning og IoT-infrastrukur.

    Det stemmer med GTMs oplevelse af, at der er en del afklaring internt, før medlemmerne er klar til at finde økonomi, bygning og teknisk personale til at høste gevinster.

    Medlemmerne fordeler sig ca. halvt mellem, om de er i gang og glæder sig til at høste resultater, eller om de stadig mangler at se gevinster og få bedre indblik i den første referencebygnings erfaringer. Samlet set vurderer medlemmerne at referencebygninger vil tilføje værdi til medlemmernes kommuner/region.

    GTM følger op på værdi og gevinster i efteråret, ved at have mere fokus på at lave businesscases på forskellige cases som blandt andet køleskabssensorer og forsikringsbesparelser, så gevinsten bliver relaterbar.

    Medlemmerne vurderer (6 ud af 10) yderligere at det er den rigtige prioritering af fokussporerne, selvom der bliver efterspurgt mere AI og sundhedsdata. 
     

    Status på AI

    Spørgsmålene om AI fokuserede både på 1) at blive klogere på hvad medlemmerne har arbejdet på indenfor AI, samt 2) hvilken yderligere viden man ønskede sig.

    Medlemmernes erfaring med AI er, at alle er i gang. De har valgt forskellige tilgange og er forskellige steder:

    • 4 medlemmer har lavet Do's and Don'ts
    • 4 medlemmer har lavet generativ AI
    • 4 medlemmer har ikke taget beslutninger endnu, men følger aktivt med
    • 3 medlemmer har lavet Machine Learning
    • 1 medlem har lavet strategi/handleplan

    Den viden som efterspørges ved medlemmerne er over hele paletten, men bedre viden om værktøjerne (ChatGPT, Co-pilot mv.) og generativ AI er højdespringerne.


     

    GTM har skruet op for AI indsatsen i efteråret og tilbudt alle medlemmer AI workshops. Desuden vil det være et emne på GTM seminar.

    • Afholdte workshops: Aarhus, Holstebro, Lemvig og Favrskov
    • Planlagte workshops: Regionen, Skanderborg, Norddjurs, Horsens, Struer.
    • Workshop interesse, men mangler dato: Randers, Herning, Syddjurs, 
    Sidst opdateret: 12. juli 2024